Интервюта и коментари

Татяна Султанова: Решаването на проблема с фермата за биогаз в Нова Загора е моя кауза

Сливенският депутат от „Продължаваме промяната“ Татяна Султанова коментира пред телевизия “Канал 6”, че казусът с фермата за биогаз в Нова Загора е сред основните приоритети в работата й като народен представител.

“Като заместник-председател на Комисията по околна среда и член на Комисията по земеделие в Народното събрание, стартирах инициативи, които смятам, че ще са полезни за област Сливен. Една от тях е свързана с фермата за биогаз в Нова Загора. Необходимо е спешно да се намери ефективно решение, тъй като жителите са подложени на постоянен терор заради неприятната миризма, която се носи из града”, заяви Султанова.

По думите й, въпреки многобройните сигнали и протести, проблемът с обгазяването продължава вече седем години, а институциите си прехвърлят отговорността.

“Поставих този въпрос пред вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който пое ангажимент да проучи детайлно въпроса и да предприеме нужните мерки, включително и законодателни”, допълни още Татяна Султанова.

Тя заяви, че категорично не е против развитието на бизнеса и новите инвестиции, но това следва да се случва без здравен риск за хората.

Facebook Comments