СПОРТ

Титла и три бронза за СК “Станка Златева” от Държавен шампионат по борба

Михаела Михова донесе първа титла при жените за отбора на СК „Михо Дуков“ (Шивачево) от Държавния личен шампионат по борба в Сливен.
В категория до 53 кг тя записа три победи с туш под наставничеството на трикратния  европейски шампион и сребърен олимпийски медалист Михо Дуков, съобщава сайтът sliven-sport.com

За призовите места на шампионата спориха близо 70 състезателки от 25 клуба. От първенството отсъстваха националките Миглена Селишка (50) и Мария Оряшкова (76), които лекуват травми.

Домакините се поздравиха с титла и три бронзови отличия. Възпитаничите на титулуваната Станка Златева взеха злато в категория до кат. 50 кг чрез Емине Осман и бронз в кат.57 кг чрез Несрин Сюлейманова, в  кат. 59 кг  – Галина Стоянова и в кат. 65 кг – Мима Танева.

От националките – Тайбе Юсеин и Биляна Дудова бяха над всички на Държавния шампионат и получиха специалните призове, съответно за най- технична и за най-резултатна състезателка.

Сливен бе домакин на първенството по борба в три дни като се определиха шампионите и медалистите както за жените, така и за мъжете в двата стила.

Източник: http://www.sliven-sport.com

Facebook Comments