България

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите заместници на Борисов в ГЕРБ

Националният съвет на ПП ГЕРБ, който днес заседава онлайн, гласува промени в устава на партията.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов бяха освободени като заместник-председатели на ГЕРБ. Техните места заемат Томислав Дончев и Даниел Митов.

Бойко Борисов обясни отстраняването на Фандъкова и Николов с липсата на време, защото заради задълженията им като кметове на два от най-големите градове в страната нямат възможност за партийна работа.

“Не свалям доверието си от двамата си заместници, искам да имат повече време за градовете си. Да не прочета заглавие, че е свалено доверието. Точно обратното – обичаме ги, уважаваме ги, но сега трябва постоянно присъствие на събрания. Ако имате това време, оттеглям предложението”, заяви Борисов.

В мотивите си Борисов подчерта, че хипотезата за решението не е като при освобождаването на бившия му заместник Цветан Цветанов. Напротив – за времето, през което управляват градовете си, те станаха в пъти по-добро място за живеене, изтъкна Борисов. Направиха много – от метрото до спортните зали, до околовръстните шосета, изброи лидерът.

Facebook Comments