България

Тошко Йорданов: Ако кабинетът на “Има такъв народ” не получи подкрепа, ще има нови избори

Новият кабинет ще бъде представен съвсем скоро. Ако не бъде подкрепен, логично е да има нови избори. Това заяви заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на пресконференция днес.

През последните дни върху Николай Василев се изля “помия” основно от “Демократична България”, която се очаква да е опоцизия на ГЕРБ, коментира още Йорданов.

“Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е най-модерният и реформаторски кабинет, с ДНК-а на бъдещето”, заяви пред журналисти Василев.

“Една от критиките към мен е, че не съм ново лице. Това е вярно. Ако кандидатът за премиер беше нов, щеше да има критика, че няма опит. Не се разгричничавам от миналото си от НДСВ. Гордея се, че съм част от поколението държавници, което вкара България в НАТО и ЕС”, добави още Василев по повод съпричастността си към партията на Симеон Сакскобургготски.

“Обиждат ме коментарите, че съм имал нещо общо с ДПС. Аз съм единственият човек в България, който навремето уволни Делян Пеевски. Не съм зависим нито от ДПС, нито от някакво задкулисие. Разочаровам съм, че получих най-много атаки от десния сектор, това е приятелски огън. През целия си живот съм се определял като десен реформаторски икономист и вероятно съм по-голям реформатор от много хора, които искат да се нарекат десни”, коментира още Василев.

Снимка: TrafficNews

 

 

Facebook Comments