БЪЛГАРИЯ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ОКТОМВРИ 2022

“ТРЕНД”: Спад в подкрепата за “Продължаваме промяната”, “Възраждане” изпреварва БСП

През август месец се отчита лек спад на подкрепата спрямо „Продължаваме промяната“ (19.6% сред гласуващите), поради което и преднината на ГЕРБ (24.4% от гласуващите) вече е близо 5%. Това показва изследване на социологическа агенция “Тренд”, направено по поръчка на “24 часа”.

Силно оспорвана е третата позиция между ДПС (10.6%) и “Възраждане” (10.3%). Гласовете от чужбина за двете формации вероятно ще се окажат решаващи при крайната подредба на самите избори. На пета позиция се нарежда БСП с 8.6% от гласуващите, отбелязвайки лека ерозия спрямо изследването на “ТРЕНД” през юли.

“Демократична България” събира подкрепата на 7.3% от гласуващите, докато партията на Стефан Янев през август вече изглежда по-близо до парламентарната бариера с 4.5%. „Има такъв народ“ запазва шансове за парламентарно представителство с 3.9%.

Под 4% остава формацията около Манолова (1.9%) и ВМРО (1.2%).

61% от всички интервюирани искат редовно правителство на всяка цена след предсрочните парламентарни избори. Само 19% са тези, за които ако компромисите за редовно правителство са твърде големи, смятат, че е по-добре да има отново избори.

Facebook Comments