СЛИВЕН

Трима души изгубиха битката с COVID-19 през последното денонощие в Сливенско

През изминалите 24 часа трима пациенти изгубиха битката с коронавируса – двама души на 78 и 81 години и един пациент на 43 години, за когото няма данни за придружаващи заболявания. 

За последното денонощие в Сливенска област са регистрирани 47 нови случая на COVID-19. По информация на Областния кризисен щаб сред заразените лица са лекар, медицинска сестра и учител.

Петима души от Сливен са се инфектирали в семейни огнища. От Щаба съобщават, че епидемиологичните проучвания в Дома за стари хора не са приключили, очакват се още проби.

Към момента активните случаи на  COVID-19  в областта са 504 души. От тях 378 са в община Сливен, 107 в община Нова Загора, 19 в община Твърдица и 10 в община Котел. Очакват се резултатите от 31 проби – 24 на лица със симптоми, 6 на медицински персонал, една проба е контролна.

До 2 ноември са в сила временни противоепидемични мерки в Сливенска област, разпоредени със заповед на областния управител Чавдар Божурски. За този период не се допускат посещенията в нощни заведения и дискотеки, както и груповите празненства на закрито, включително сватби и кръщенета. Носенето на предпазни маски за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават риска от инфектиране. 

Facebook Comments