СЛИВЕН

Трима учители и петима ученици са сред заразените с COVID-19 в област Сливен

През изминалото денонощие на територията на Сливенска област са регистрирани 62 нови случая на COVID-19. Сред новозаразените са трима учители и петима ученици от различни учебни заведения. По информация на Регионалната здравна инспекция сред болните деца няма учащи от началния етап на образование.

Данните показват, че за последните 24 часа в областта са излекувани 94 човека. За съжаление, четирима пациенти на възраст от 66 до 81 години, с придружаващи заболявания, загубиха битката с коронавуриса. 

Към този момент се наблюдава спад в разпространението на заразата в Сливенска област. Отчетената заболеваемост на 14-дневна база е 346 души на 100 000 лица от населението при средна за страната от 559 човека.

Активните случаи на заболяването в момента са 864, като 158 от болните са хоспитализирани. Останалите са в изолация, лечението им се провежда под наблюдението на личните лекари. 226 души са под карантина като контактни на заразени или като пристигнали от рискови зони.

По информация на Областния кризисен щаб броят на поставените дози ваксини е 65 902. Жителите на област Сливен със завършен имунизационен статус са 35 747 души.

Facebook Comments