СЛИВЕН

Тържествена сесия на Общински съвет – Сливен по повод Димитровден

Висока оценка за работата на Общински съвет – Сливен даде неговият председател Димитър Митев. Това се случи днес на тържествената сесия на местния парламент, посветена на празника на Сливен – Димитровден. От сцената на зала „Сливен” Митев подчерта, че работата на общинските съветници в духа на консенсус и разбирателство, може да служи за пример на много национални политически лидери. Той изрази надежда, че дейността на следващия Общински съвет, ще продължи в същия дух.

„В края сме на един изключително сложен и тежък мандат, съпроводен с множество кризи в национален и геополитически план. Но независимо от това, ние успяхме да се справим с тези предизвикателства”, отбеляза Митев. За последния четиригодишен период, гласуваните от местния парламент решения са общо 1775, отчете Митев. По думите му това е резултат от съвестната и професионална работа на Постоянните комисии към Общинския съвет и добрата работа на общинските съветници. 

„Колеги, от тази висока трибуна, искам да благодаря лично на всеки един от Вас! Благодаря ви за разбирането, за спортсменското поведение, за това, че дори и при спорни решения, сме намирали компромисен вариант – в името на интересите на нашите съграждани. За мен бе чест и удоволствие да бъда ваш председател и да работя с вас”, се обърна Митев към общинските съветници. Председателят използва случая да благодари на народните представители, на Община Сливен, на всички граждани, институции и организации, без които свършеното до момента от местния парламент, нямаше да бъде реалност. Той завърши с цитати на френския писател и философ – Волтер. „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти  да го казваш” и „Моите права свършват там, където започват правата на другите”.

Митев получи от колегите си от Общинския съвет подарък – звънец, подобен на този в Народното събрание, с който се известяват началото и краят на пленарните заседания.

Приветствие към всички отправи и временно изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов. По повод предстоящия празник на града – Димитровден, той пожела здраве, много успехи, сполука и Свети Димитър да  закриля всички семейства.

„Вярвам, че няма човек в тази зала, който да не обича Сливен, който да не се гордее с неговата история, предприемачески дух и забележителни личности, чиито дела днес ни служат за пример и трябва да ни напътстват в действията ни занапред! Обичам този град, неговата енергия и искам децата ми да израснат тук!”, заяви Иванов. Той използва случая да благодаря на Общински съвет-Сливен, който през последните осем години показа воля за ползотворно сътрудничество, мъдрост и подкрепяше внесените за гласуване от Общината предложения. Всичко това направихме, обединени от една обща кауза! За Сливен и неговите жители!”, заяви в заключение Румен Иванов.

От името на всички народни представители от Сливенски избирателен район приветствие за Димитровден отправи и депутатът Десислава Танева, която бе сред гостите в залата. Тя поздрави жителите на общината и на цялата Сливенска област. По отношение на работата на местния парламент за мандат 2019-1023 г., тя бе категорична, че е протекла в конструктивен и възпитан диалог, от който да се учат политиците в Народното събрание. „Респект! Пожелавам на следващите общински съветници, които ще станат ясни само след няколко дни, да продължат този дух и начин на работа, който внесе спокойствие в нашата община”, заяви още Танева.

Равносметка за изминалите четири години направи и един от зам.председателите на местния парламент Соня Келеведжиева. Тя пожела общата им работа да бъде запомнена с усърдието за бъдещето на децата на Сливен и с грижата за хората.

На тържествената сесия бяха отличени и почетните граждани на Сливен. Тази година това са  Георги Попов, Юлия Кръстева и писателят Милен Русков. От името на Кръстева почетния знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин, бе получен от ректора на Бургаския свободен университет проф. д-р Милен Балтов. Поради невъзможност да присъства на днешната сесия, Милен Русков ще получи своето отличие на следващо заседание на Общинския съвет. Русков е и тазгодишният носител на наградата „Добри Чинтулов”. От негово име наградата ще получи директорът на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” д – р Росица Петрова.

С плакет на Общината бе удостоен директорът на Регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението” – Сливен комисар Владимир Демирев. Отличието му бе връчено за проявен професионализъм и висока гражданска отговорност и по повод 60-ата му годишнина. За активната си гражданска и обществена активност, плакет получи и Георги Божев. Той е сред основните двигатели в развитието на единна Общност на пенсионерите в Сливен.

За висок професионализъм в работата и висока гражданска отговорност, с грамота и значки на Община Сливен бяха удостоени, служители на ОДМВР-Сливен, на пожарната, лекари, медицински сестри и персонал на лечебните заведения. 

Празничното събитие днес уважиха народните представители Хатидже Георгиева, Деян Дечев, Климент Шопов, изпълняващият длъжността областен управител Чавдар Божурски, зам.кметовете на община Сливен, ръководители на областни регионални структури, кметове на населени места и кметски наместници, ръководители на общински търговски дружества, почетни граждани на Сливен, представители на бизнеса. Сред официалните гости бяха делегации от побратимени на Сливен градове, които са на визита в Града под Сините камъни по повод Димитровден.

Facebook Comments