СЛИВЕН СПОРТ

Успехи за сливенския отбор на 18-та Международна учителска спартакиада

Учители от Сливен участваха в 18-та Международна учителска спартакиада, която се  проведе от 30 август до 4 септември. Отборът ни се представи много добре, като зае 5-то място в генералното класиране. Участниците се завърнаха с 6 комплекта медали и 7 купи. Наградите им връчиха служебният министър на образованието Сашо Пенов и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

В състезанието по футбол те спечелиха златен медал, при смесените двойки от надпреварата по петанк също се окичиха със златен медал. От състезанието по петанк за мъже – сребърен медал, бронз от плуване свободен стил при мъжете, бронз за мъжете и при стрийтбола, бронз при теглене на въже и 4-то място за жени-стрийтбол.  

Организатори на събитието бяха Синдикатът на българските учители и Българската работническа федерация „Труд, спорт и здраве“ към Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева изпрати благодарствен адрес до кмета Стефан Радев за подкрепата, която той и Общината оказаха на учителите за участието им в събитието.

„Изключително сме ви благодарни, тъй като вашата съпричастност допринесе тазгодишната Спартакиада да се проведе при висок спортен дух и самочувствие на участниците от Сливен“, пише в благодарствения адрес от Янка Такева.

 

Facebook Comments