СЛИВЕН

Ученици гостуваха в Областна администрация Сливен по инициативата “Управляваме заедно”

Ученици гостуваха днес в Областна администрация Сливен като част от инициативата „Управляваме заедно“, посветена на младежкото самоуправление. Димитър Митев зае символично мястото на областния управител Чавдар Божурски, а Христина Филаделфевс – това на главния административен секретар Кирил Аврамов.

14-годишният Димитър Митев е председател на Младежкия общински съвет в Сливен и учи в СУ „Константин Константинов“. Христина е на 16 години, деветокласник в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Димитър връчи на Чавдар Божурски грамота за участието на областната администрация в инициативата, посветена на младежкото самоуправление. Той постави редица проблеми на вниманието на областния управител. Сред тях са възстановяване на Младежкия областен съвет, младежкия областен управител и младежкия омбудсман, както и създаването на ново младежко пространство в Сливен.

Чавдар Божурски покани на среща ръководството на Младежки дом – Сливен, и представителите на младежкия общински съвет, на която да бъдат обсъдени конкретни възможности за съдействие.

Димитър Митев прояви интерес към дейността на областната администрация и конкретно към контрола върху решенията на общинските съвети. „При предишния ми мандат за период от 4 години съм върнал 7-8 решения. Целта е да се коригират неизправностите в един акт, така че да не бъде атакуем. В много редки случаи сме стигали до Административния съд като последна инстанция“ – каза Чавдар Божурски.

Областният управител запозна младия си заместник със своите правомощия и отговори на въпросите му по актуални за младите хора теми като ремонтите по ВиК, разпространението на наркотици, незаконната сеч, пътно-транспортните произшествия и други.

Денят на младежкото самоуправление се провежда в партньорство между Областна администрация Сливен и Младежкия дом.

Facebook Comments