Сливен

Ученици от СУ “Йордан Йовков” отбелязаха Деня на розовата фланелка

На 23 и 24 февруари за поредна година учениците от СУ „Йордан Йовков” в Сливен отбелязаха Деня за борба с тормоза в училище, познат още като Ден на розовата фланелка.

По този повод в учебното заведение беше организиран за учениците от 1 до 4 клас конкурс за детска рисунка на тема „Приятелят до мен”, a учениците от 5, 7,10 и 12 клас проведoха групово занимание на тема „Протегни ръка за приятелство и не на тормоза в училището”.

Всички дейности се проведоха при голям интерес и с активното участие на учениците, техните класни ръководители, учители и педагогически специалисти. Най-добрите рисунки бяха изложени във фоайето за разглеждане от учениците и гостите на учебното заведение.

“С всяка изминала година отбелязването на този ден се превръща в една добра традиция в нашето училище и подходящ повод да поговорим за приятелството, да обединим усилията си учители, педагогически специалисти, ученици и заедно да се противопоставим на проявите на тормоз и агресия.”, заяви директорът на СУ “Йордан Йовков” Диана Кънева.

Facebook Comments