Сливен

Ученичка от ППМГ “Добри Чинтулов” е сред отличените таланти на България

Фондация „Шанс за децата и природата на България“ обяви финалистите на Годишните си награди „Шанс за таланта“, част от проекта „Награди, стипендии и отличия“. Дванадесет талантливи млади българи получават финансови награди за постиженията си в национални и международни турнири, конкурси, състезания, олимпиади в областта на математиката и информационните технологии, литературата, музикалното, изобразителното и танцово изкуство.

„За поредна година надпреварата беше голяма, а изборът много труден. Щастливи сме, че отличихме дванадесет изключително даровити в сферите си деца и младежи от цялата страна, успехите им заслужават специално внимание, защото се дължат на много труд и усилия, положени през годините. С отпускането на индивидуални награди, ние се стремим да подпомогнем развитието на младите хора на България. Искаме да ги накараме да се гордеят с постиженията си и да откроим успеха им в дадена област“, заяви Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Сред отличените таланти е деветокласничката Симона Василева, ученичка в ППМГ “Добри Чинтулов” – Сливен. Тя получава индивидуална парична награда за отлично представяне в сферата на литературата на републикански или международни олимпиади и състезания. За учебната 2020/2021 година Симона е завоювала призови места в над 30 конкурса, като два от тях са с международен статут.

Facebook Comments