СЛИВЕН

Учителката по немски език Надежда Койчева е носител на наградата „Аргира Жечкова“ за 2020 г.

Надежда Койчева е тазгодишният носител на наградата „Аргира Жечкова“. Тя е главен учител по немски език в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“-Сливен. Номинацията й е излъчена от нейните колеги от гимназията. Койчева беше определена за носител с гласуване на Обществената комисия на нейно заседание, което се проведе на 12 октомври.

Общо три дами бяха номинирани тази година. Инициативен комитет от родители на ученици от СУ „Пейо Яворов” предложиха директора на училището Даниела Павлова. Колегите и ръководството на ПГТО „Добри Желязков” издигнаха номинацията на заместник-директора на училището Здравка Дачева.

Наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова се присъжда на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение. По традиция наградата се връчва в навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Поради извънредната ситуация с пандемията от COVID-19 наградата за 2020 година ще бъде връчена на 26 октомври, Димитровден – празник на Сливен.

Facebook Comments