ИНТЕРВЮТА И КОМЕНТАРИ

Филип Кънев е номинацията на “Възраждане” Сливен и Нова Загора за кандидат за евродепутат

Общинският съветник Филип Кънев е номинацията за евродепутат на структурите на „Възраждане“ в Сливен и Нова Загора, стана ясно на пресконференция на политическата организация днес.

„Филип Кънев е бил избран единодушно от двете структури, като работата му в Общинския съвет е показателна за неговите качества. Той е родолюбец и ще отстоява българските национални интереси в Европейския парламент“, каза народният представител от Сливен и председател на общинската структура Климент Шопов.

“Филип Кънев е един от малкото българи, учили в чужбина и завърнали се в България”, допълни Динко Динев, общински съветник и заместник-председател на организацията в Нова Загора.

Климент Шопов припомни, че все повече европейските народи искат предоговаряне договора за функциониране на Европейския съюз. И това се вижда ясно от протестите, които се случиха само преди няколко месеца в цяла Европа. Европа е в икономическа рецесия доста време и икономиката на Европа не се справя конкурентно, спрямо държавите в останалия свят.

„Европейското общество вече иска повече национален суверенитет. Представителите, които след изборите на 9 юни ще изпратим в Европейския парламент, ще защитават само интересите на България и народа ни“, коментира още Шопов. Той мисли, че кандидатурата на Филип Кънев е много добра, защото в него вижда изключително отговорен човек, който отстоява позициите си.

Филип Кънев е родом от Сливен, завършил е в Лион, Франция специалностите “Международни търговско-икономически отношения” и “Външна търговия и европейски отношения”, владее четири езика. През 2005 година съосновава туроператорска агенция за индивидуални и групови пътувания в България, която управлява и до днес. От две години е член на „Възраждане“. От ноември 2023 г. е един от тримата общински съветници на партията в Общински съвет – Сливен.

„Ще работя, както и досега, за да отговоря на високите очаквания на политическата организация, която ме подкрепя за тази номинация“, каза Филип Кънев.

Той открои няколко важни за страната проблеми, по чието решение трябва да се работи през следващия мандат на Европейския парламент. Сред тях са миграционният натиск, “Зелената сделка”, разширяването на еврозоната, “двойните стандарти на Европейския съюз” по отношение на различните държави членки и др.

“Разпределението на силите в Европейския парламент ще зададе посоките на развитие на Стария континент”, посочи още той.

Окончателните кандидатури за евродепутати от „Възраждане“ ще станат ясни след 12 април. От партията очакват да имат между трима и петима представители в Европарламента.

Facebook Comments