РЕГИОНИ

„Фъстък бал” в община Котел – 73-ма малки абитуриенти се сбогуваха с детските си градини

Седмица след шумните изпращания на абитуриентите в котленско, дойде реда на „дипломирането” на 73-мата шестгодишни госпожици и господа от общинските детски градини. Официалните церемонии започнаха от вчера в детските градини на Котел и Кипилово, а днес продължиха в тези, намиращи се в селата  Мокрен и Ябланово.

На празника в яблановската детска градина „Слънчо” присъстваха десетки родители, които аплодираха бурно 32-мата кандидат-първолаци. Децата получиха удостоверенията си за успешно завършени подготвителни групи от Директора на градината Зьохре Османлъ, а преди това представиха пред близките си богата празнична програма. След песните, танците и рециталите, малчуганите от забавачката, в рокли и костюми, точно като на бал, се събраха в местно заведение, на което се почерпиха с вкусна торта.

От детската градина в Котел към първи клас вчера се отправиха 25 деца, а от тази в Кипилово – 5. От градината в Мокрен първокласници през септември ще бъдат 7 деца, а от филиалите на ДГ „Слънчо”, в селата Филаретово и Малко село – по едно дете.

Facebook Comments