БЪЛГАРИЯ

Христо Иванов идва в Нова Загора

Днес, съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов ще посети Нова Загора. Очаква се по време на визитата си да направи изявление заедно с общинската съветничка от местния парламент Kремена Петрова.

Припомняме, че преди броени дни вандали изпотрошиха стъклата на колата на Петрова, която е един от лидерите на протеста срещу мръсния въздух в Нова Загора.

Самата Кремена Петрова вижда връзка между работата ѝ в местния парламент и нападението над автомобила ѝ. „Прекалено често започнаха да ми се случват инциденти“, коментира тя.

Според общинската съветничка целта е да я сплашат. При последния протест Петрова и група съмишленици окупираха сградата на РИОСВ в Стара Загора и поискаха среща с представители на екоинспекцията. Първоначално от ръководството им отказаха с мотив – пандемията от коронавирус.

В последствие се оказа, че от РИОСВ са променили решението си и писмено са информирали Петрова, че срещата ще се състои на 12 октомври. Право да присъстват имат не повече от трима представители от инициативния комитет “Нова Загора иска да диша”.

От седмици жители на Нова Загора протестират пред сградата на Общината заради обгазявания. Проблемът със задушливата миризма не е нов за Нова Загора. Кремена Петрова вече внесе предложения до Общинския съвет и Министерството на околната среда и водите в града да се постави мониторингова система за качеството на въздуха.

Проблемите за Петрова не свършват дотук. Миналия месец тя беше нападната от нейни политически опоненти в общинския съвет, след като опита да излъчи на живо в профила си във Facebook заседанието на общинарите.

Според Петрова целта й е била да привлече вниманието върху факта, че вече четвърт мандат общинският съвет не излъчва заседанията си на живо, независимо че според правилника за дейността му, това трябва да се прави. В резултат телефонът ѝ беше избит от ръцете, а излъчването – нарушено. След случая обаче Общинският съвет на Нова Загора започна да излъчва заседанията си онлайн.

 

Facebook Comments