СЛИВЕН

Центърът за специална образователна подкрепа в Сливен организира Великденски базар

Пъстри творения на великденска тематика, дело на децата от Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов” в Сливен, днес радват минувачите пред сградата на Общината. Ученици, заедно с преподаватели, социални експерти от Центъра и родители, подготвиха тематичните изделия за предстоящите празници.

Атрактивни магнити, домашни сувенири, разноцветни яйца и ароматни свещи, представляват само част от богатия асортимент.

По време на срещата си с кмета Стефан Радев директорът на Центъра Янка Гунчева сподели, че изделията са изработени с много желание, мисъл, труд и старание. Със събраните средства от базара, екипът на Центъра планира да закупи помощни материали за работа с учениците и за образователни инициативи на открито. От името на колегите си Гунчева подари на кмета великденски сувенир, също дело на ученици от държавното социално заведение.

Сливенският градоначалник благодари сърдечно за вниманието и пожела на всички светли Великденски празници.

Помощното училище е основано през 1964 година. По препоръка на Министерство на образованието и науката, през учебната 1969/1970 г., на педагогически съвет се приема предложението за утвърждаване на патрон на училището – д-р Власаки Шуманов – човекът с изключителни заслуги за създаването на помощните училища у нас. През 1984 г. училището е определено за първенец сред сродните училища в страната и е наградено с орден.

През 2017 г., със заповед на Министъра на образованието, се преобразува в Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов”.

Днес Центърът обединява в дейността си ученици, родители, учители, терапевти и служители, посветени на пълноценното сътрудничество. Дейността на екипа от педагози, психолози, логопеди, арт-терапевти и други експерти от социалната сфера, поставят детето в центъра на всяка мисъл, дело и слово. 

Facebook Comments