СЛИВЕН

Църквата „Свети апостоли Петър и Павел“ в село Мечкарево чества днес своя храмов празник

На Петровден, с празнична света литургия в храм “Свети апостоли Петър и Павел” в село Мечкарево, беше отбелязан празникът на църквата в селото.
„Храм “Свети апостоли Петър и Павел” в село Мечкарево бе официално открит преди 6 години. Това даде възможност на християните в нашето населено място да бъдат по-силни и уверени в Божията подкрепа. Пожелавам на всички да са живи и здрави, и Бог да ни пази”, каза кметът на село Мечкарево Георги Стоянов. Той припомни, че изграждането на храма е започнало през 2006 г., като за 10-те години на градеж са вложени над 200 хиляди лева. Църквата е била построена основно с помощта на дарители.
Кметът на Мечкарево изрази благодарност към спонсорите, Дирекция “Вероизповедания” към Министерски съвет, Община Сливен, ПП ГЕРБ и жителите на Мечкарево. Един от основните дарители е земеделският производител Петър Байчев, който е от село Мечкарево.
Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет Димитър Митев, общински съветници от ГЕРБ, кметове на населени места, жители и гости на Мечкарево.

Facebook Comments