СЛИВЕН

Чавдар Божурски измества Мария Белова от втората позиция в листата на “ГЕРБ-СДС”

Чавдар Божурски получи най-голяма преференциална подкрепа от кандидатите за народни представители от листата на “ГЕРБ-СДС”. За него са гласували 1610 души. По този начин бившият областен управител измества втората по ред в листата на коалицията Мария Белова, която е лично подкрепена от 1522 души.

Припомняме, че преференциалният вот може да пренареди местата, ако за даден кандидат са гласували поне 7% от общо подкрепилите листата. Водачът не може да бъде изместен, но събралият най-много гласове с преференции става втори по ред.

От 21 МИР – Сливен избирателите излъчват общо шестима депутати. Към момента очакванията са коалиция „ГЕРБ-СДС“ да получи два мандата, а „БСП за България“ и „Демократична България“ – по един.

Въпреки че на тези избори партията на Слави Трифонов увеличи своя резултат в Сливенско от 11 899  на 13 948 гласа, все още не е ясно дали тази подкрепа ще бъде достатъчна за две депутатски места в новия парламент. 

От броя на мандатите, които ще получи “Има такъв народ”, ще зависи и дали формацията “Изправи се! Мутри вън!” ще има представител от Сливенски избирателен район в 46-ото Народно събрание.

Facebook Comments