Сливен

Четирима учители и седем ученици са сред новозаразените с COVID-19 в Сливенско

259 души на 100 000 лица от населението е заболеваемостта в област Сливен. За сравнение, към 3 януари стойността по този показател бе 218 души, съощиха от Областния кризисен щаб.

През последното денонощие са диагностицирани 101 новозаболели с COVID-19. Сред тях са четирима учители и седем ученици от различни училища в областта.

За съжаление, починаха трима пациенти на 58, 69 и 83 години, с COVID-19 и придружаващи сърдечни заболявания.

През вчерашния ден са поставени 404 дози ваксини. Общият брой на приложените ваксини достигна 77 2821 като 41 192 души са със завършен имунизационен статус.

Във връзка с нарасналия интерес към имунизацията срещу COVID-19 от РЗИ информираха, че всички ваксинационни пунктове и мобилни кабинети в областта работят при нормален график. Има достатъчни количества от различните видове ваксини.

Щабът напомня, че по препоръка на Националния експертен съвет по надзор на имунопрофилактиката желаещите да се предпазят от заразяване могат да поставят бустерни дози, ако са минали 3 месеца от завършването на имунизационния курс. Препоръките бяха приети на 31 декември. На същата дата РЗИ изпрати писмо до общопрактикуващите лекари, в което официално ги уведомява за тях, и няма пречка лицата, които отговарят на условията, да получат третата си доза.

Facebook Comments