Сливен

Югоизточното държавно предприятие в Сливен е осигурило над 230 хил. кубика дърва за огрев

Над 230 000 кубични метра дърва за огрев са определени за директни продажби на физически лица през новия отоплителен сезон от Югоизточно държавно предприятие – Сливен.

При повишено търсене, с настъпването на есенно-зимния период, държавните горски и ловни стопанства могат да предложат допълнителни обеми, информират от държавното предприятие.

От ЮИДП – Сливен до момента са заплатени и издължени от склад 154 887 куб. метра дърва за нуждите на населението.

Най-много от тях са получени в стопанствата от Бургаска област – 78 530 куб. метра.

В област Сливен те са 26 249 куб. метра, в област Ямбол – 14 958 куб. метра, в област Стара Загора – 16 284 куб. метра и в област Хасково – 18 866 куб. метра, като общо 20 484 домакинства вече са получили заявените от тях дърва.

Продажбата на дърва се извършва през цялата година, но летните месеци са най-активният период, в който хората бързат да осигурят отоплението си за зимата. Във всички държавни горски и ловни стопанства към ЮИДП – Сливен е създадена организация, така че да бъдат удовлетворени нуждите на хората.

Ръководството на предприятието апелира гражданите да подават сигнали за нередности при констатирани нарушения по време на доставките на дърва за огрев и напомня, че дървесината, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба.

Facebook Comments