СЛИВЕН

ЮИДП представи ловни трофеи от благороден елен на изложение в държавното ловно стопанство Воден-Ири Хисар

Югоизточно държавно предприятие  – Сливен представи  ловни трофеи от благороден елен на провелото се традиционно изложение в Държавно ловно стопанство Воден- Ири Хисар.

Сред официалните гости бяха заместник-министърът на земеделието и храните  инж. Мирослав Маринов, директорът на Изпълнителната агенция по горите  инж. Стоян Тошев и проф. Нино Нинов.

На събитието присъства и директорът на ЮИДП инж. Димчо Радев заедно с ръководители на държавни предприятия, горски и ловни стопанства, ловни деятели и други.

ЮИДП представи  девет трофея, добити през настоящия ловен сезон на територията на ловните стопанства Ропотамо, Несебър и Мазалат. От тях три са отличени със златен медал, един  със сребърен и три с бронзов медал. Посетителите имаха възможност да видят и трите най-добри трофея от вида в България, отстреляни през сезона.

На събитието бяха представени 76 трофея от общо 175 такива, включени в Каталог на добитите трофеи от благороден елен, издаден от СЦДП-Габрово. Повечето от участващите трофеи са отличени с медали по системата на Международния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC). От анализа на включените в каталога трофеи става ясно, че 65 от тях са с точки над 210 и отличени с медал злато, още толкова със сребро и 30 с бронз.

Присъствалите на изложението ловни специалисти от ЮИДП споделят, че състоянието на трофея и годините, на които той е изваден, показват усилията и времето, които ловният стопанин е вложил в работата си. На подобни събития всеки може да почерпи от опита скрит зад добрите трофеи и да си даде сметка дали и къде може да подобри работата си по селекция, полова и възрастова структура, както и във всички други ловностопански дейности.

Facebook Comments