СЛИВЕН

11 души са заразени с коронавирус в Сливенско през последното денонощие

През изминалите 24 часа на територията на Сливенска област са регистрирани 11 новозаразени пациенти с коронавирус. 

От Областния кризисен щаб информират, че сред заболелите е медицинска сестра от Сливен. Няма данни за инфектирани лица от педагогическия персонал и ученици. 

Към момента с COVID-19 са 463-ма души в областта. В община Сливен болните са 297, в община Нова Загора – 121, в община Твърдица – 29, в община Котел – 16.

Към днешна дата профилът на пациентите с COVID-19 обхваща хора на възраст между 25 и 49 години, работещи, без придружаващи заболявания. Област Сливен остава в червената зона на заболяемост в страната с над 200 заболели на 100 хил. души население. Коронавирусът се разпространява дифузно. 

Припомняме, че вчера председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев съобщи, че е заразен с COVID-19 и се намира под домашно лечение. Ден по-рано и кметът на Община Сливен Стефан Радев написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук, че е диагностициран с коронавирус.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете, дезинфекцията и избягването на струпвания от хора доказано намаляват риска от инфектиране.  

Facebook Comments