СЛИВЕН

13-годишно дете е сред починалите от COVID-19 през изминалата седмица в Сливенско

13-годишно дете е сред починалите четирима души от COVID-19 в област Сливен през миналата седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Детето е било с тежко придружаващо заболяване.

От 4 до 10 април с коронавирус са диагностицирани 111 жители на Сливенска област. Сред тях са учител, ученик и санитар от болничната помощ. Сред заболелите и карантинираните лица няма украински граждани, пребиваващи в региона. Излекувани са 147 души.

През изминалата седмица са поставени 167 дози ваксини, с които общият брой на приложените дози достигна 91 567. Със завършен имунизационен статус са 44 440 граждани.

Имунизацията срещу COVID-19 продължава. Гражданите, които желаят да си поставят ваксина, могат да посетят определените кабинети в удобно за тях време. Графикът е поместен в сайта на РЗИ – Сливен и може да бъде видян ТУК.

Областният щаб и РЗИ напомнят, че на електронен адрес www.плюсмен.бг може да бъде намерена специализирана информация по различни въпроси, свързани с COVID-19 и ваксинацията при хора с различни хронични здравословни проблеми, при жени в репродуктивна възраст, при деца и младежи, при трудноподвижни граждани и др.

Имунизация може да се извършва и от мобилни екипи на територията на населените места, в отдалечени райони или на трудноподвижни хора, след предварително записване на телефон: 044/ 616 201 или чрез електронна поща на РЗИ-Сливен: rzi–[email protected].

Препоръчително е хората с придружаващи заболявания да се консултират предварително със своя лекуващ лекар.

Facebook Comments