Сливен

16 заразени с коронавурис в област Сливен само за ден, РЗИ мълчи

Динамична и обезпокоителна е ситуацията в Сливен. За последното денонощие са регистрирани 16 случая на коронавирус, показват данните на Единния информационен портал. Това е най-големият брой заболели за 24 часа, който е установен в област Сливен от началото на пандемията. Към днешна дата 141 лица са заразени с коронавурус.

Информация относно усложнената епидемиологична обстановка няма. След многократни опити от страна на екипа на „Канал 6“ да се свърже с РЗИ – Сливен и да получи информация, се оказа, че там оторизирани лица, които могат да коментират случващото се, също няма.

Още в неделя, по време на извънредна среща, свикана от кмета на община Сливен Стефан Радев с РЗИ и представители на сливенските болнични заведения, директорът на здравната инспекция в града д-р Балулова неофициално декларира своето желание да освободи заемания от нея пост.

В понеделник, обаче оставка не беше подадена. По информация на служители от ведомството, директорът на РЗИ е отпуск до края на тази седмица, а неин заместник е д-р Иванова.

„Канал 6“ не успя да осъществи контакт и с нея. Екипът ни потърси друго лице – д-р Калева, която се оказа единствената с право да коментира ситуацията в града.

Колегите на д-р Калева бяха така любезни да ни предоставят телефонен номер, на който тя отговаря лично. Въпреки това разговор нямаше. От РЗИ ни увериха, че д-р Калева е на работното си място, заета е и не може да отговори в момента.

Минути след това получихме обаждане от РЗИ – Сливен, в който ни бе съобщено, че информация относно епидемичната обстановка в града ще получим по-късно от Областния кризисен щаб.

Несъмнено, благодарение на работата на колегите от Областна администрация – Сливен, обществеността в града е информирана.

Остават други въпроси, които задаваме още от началото на пандемията – каква е ролята на РЗИ и какви функции изпълнява?

Продължаваме и да питаме – защо директорът на РЗИ – Сливен излезе в отпуск в такъв момент, когато за по-малко от седмица има близо 40 заразени с коронавирус в града?

Facebook Comments