Сливен

18 акта за неносене на предпазни маски са съставени за седмица в област Сливен

18 акта за неносене на предпазни маски за лице са съставени при проверки за спазване на противоепидемичните мерки от 31 януари до 6 февруари, съобщиха от Областния кризисен щаб. Нарушителите са били установени в търговски обекти, бензиностанции, нощни заведения, пазари и други места с обществено предназначение. Това е станало при извършените 22 съвместни проверки от представители на РЗИ, ОД на МВР и ОДБХ. Минималната глоба за физически лица, предвидена в Закона за здравето, е 300 лева. Органите по контрола уточниха, че актове се съставят и за неправилно поставени предпазни маски за лице.

Общият брой на осъществените проверки през изминалата седмица е над 340. Засиленият контрол, самостоятелен и съвместен, на институциите в област Сливен продължава.

Носенето на предпазни маски, физическата дистанция и редовната дезинфекция ограничават разпространението на вирусите. Щабът напомня, че от 24 януари са преустановени посещенията в кварталните пенсионерски клубове, а посещенията в търговските центрове от типа „МОЛ“, магазините и пазарите се извършват единствено при еднопосочно движение на клиентите, задължителни предпазни маски и физическа дистанция.

Facebook Comments