СЛИВЕН

22 души посетиха мобилния ваксинационен кабинет до „Билла“ в първия му работен ден

За близо четири часа 22 души посетиха мобилния кабинет до магазин „Билла“ през първия му работен ден на 25 октомври и получиха своята доза ваксина, съобщиха от областната администрация.

Ваксините бяха поставени от д-р Тодор Борисов от Стара Загора, лекар-специалист по клинична лаборатория. Регистратор бе Валентина Кънева. С изключение на появил се в началото технически проблем, който бе отстранен своевременно от компютърни специалисти, работата им протече в спокойна обстановка. През следващите дни, от вторник до петък, включително, мобилният кабинет пред „Билла“ на бул. „Братя Миладинови“ ще приема желаещи да се ваксинират граждани от 8 до 14 часа.

Кабинетът бе разкрит по инициатива на областната администрация, с отзивчивостта на собственика на лечебни заведения Ибрям Алиев и директора на областната болница в Сливен д-р Васислав Петров. Подкрепа оказаха РД ПБЗН и магазин „Билла“, предоставили фургона за кабинета и терена, върху който той е разположен.

Активната работа на областната администрация за популяризиране на ползите от ваксините и за създаване на още по-улеснен достъп до тях продължава.

Facebook Comments