Сливен

22 нови случая на COVID-19 в Сливенска област за последното денонощие

22 души бяха диагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие. Сред тях има директорка на детско заведение в община Нова Загора, която не е била на работа през последната седмица и не е имала контакти с деца или колеги. Инфектирана с коронавирус е и служителка от помощния персонал в детска ясла в Сливен. Епидемиологичните проучвания продължават. По данни на Регионалната здравна инспекция, част от новозаболелите отново са се заразили в семейни огнища от по-рано установени болни.

26 болни са излекувани. За съжаление, починаха двама пациенти от Сливен на възраст 65 и 81 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания.

Към момента на лечение в отделенията на четирите болници в Сливен и в болницата в Нова Загора са 127 души. Тенденцията е за нарастване на хоспитализираните.

636 са активните случаи на заболяването в областта, като 546 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са жители на 57 населени места. Под карантина са 1111, като контактни, пристигнали от рискова зона или заболели, които провеждат лечението си в домашна изолация под наблюдението на личните лекари.

Facebook Comments