СЛИВЕН

Започна Седмицата на гората

Югоизточно държавно предприятие – Сливен отправя поздрав към всички лесовъди, експерти и горски служители в държавните ловни и горски стопанства по повод Седмицата на гората, която се отбелязва в периода от 3 до 9 април 2023 г.

„Пословично е преклонението на народа ни пред българската гора. Тя е закрилница, тя е вдъхновение, тя е и утеха. И днес тя е в мисълта ни и в живота ни. 

Благодарности за това на българския лесовъд! За него гората е мисия и призвание – онова изконно светилище, пред което българинът се покланя още от люлката. И тази година за професионалния си празник ще отчетем резултатите, ще отличим най-заслужилите, ще набележим задачите, ще направим равносметка. И когато погледнем към планината, ще се гордеем, че сме си свършили работата. 

А не е ли това зелено величие на българските гори най-голямото тържество и признание на професията ни! Довери се на лесовъда! За една по-зелена България! Честит празник на всички пазители на българската гора!“, се казва още в поздравителния адрес.

 

 

Facebook Comments