СЛИВЕН

6-годишната Вики Баръмова победи във второто издание на надпреварата “Откриватели на сливенски тайни”

На 1 октомври се проведе второто състезание „Откриватели на сливенски тайни“, организирано от сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“. В него се включиха близо 20 деца на възраст от 4 до 14 години. Те преминаха по състезателното трасе, заедно с родителите си, и откриха по карта 7 популярни и емблематични сгради в центъра на Сливен.

Сборният пункт на състезанието отново бе Старият бряст. Всяко дете получи карта със седемте обекта, които трябва да открие, и SI-карта с чип, с която да се отбележи на всяка SI-станция, разположена пред всеки от обектите от картата.

Целта на състезанието бе децата да се ориентират бързо по картата и да открият най-бързо седемте обекта в нея.

Най-бърза по трасето бе 6-годишната Вики Баръмова, която финишира за 7,43 м. 6-годишната Калина Стефанова бе втора в класирането с резултат от 9,05 м., а 4-годишният Божидар Железчев завърши с трето време от 9,41 м. И тримата са състезатели на СКО „Сините камъни“.

На всички участници в надпреварата бяха връчени грамоти за участието им и книги за четене или оцветяване, свързани с миналото на Сливен.

В средата на месеца ще се проведе и трето по ред състезание „Откриватели на сливенски тайни“.

Състезанието за бързина и точно ориентиране „Откриватели на сливенски тайни“ е пилотен етап на проекта „Улици със славни имена“ на сдружение „Войводите на Сливен“. До празника на Сливен са предвидени още няколко етапа.

Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ – Сливен.

Facebook Comments