Сливен

64 нови случая на коронавирус в Сливенско за последното денонощие

През последното денонощие са диагностицирани 64 нови болни с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са двама лекари от болничната помощ. Заболели са ученик от началния етап на образование и директор на детско заведение, който не е бил на работа през последната седмица и не е имал контакти на работното място. Епидемиологичните проучвания продължават.

Излекувани са 31 души. За съжаление, починаха петима пациенти на възраст от 35 до 88 години с COVID-19 и придружаващи заболявания. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

Разкритите ваксинационни пунктове продължават дейността си. Графикът е поместен в сайта на РЗИ – Сливен.

Всеки, който желае, може да се имунизира срещу COVID-19 с ваксина по избор. Ваксините са единственият начин да се предпазим, защото все още няма лекарство за заболяването. За да се справим с епидемията, експертите посочват, че е необходимо да бъде ваксинирано над 70 на сто от населението, информират от РЗИ. У нас, както и в област Сливен, ваксинираните граждани са около 30 процента.

Спазването на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски на закрито, физическа дистанция и редовна дезинфекция, ограничават разпространението на вируса.

Facebook Comments