СЛИВЕН

69 медала спечелиха сливенските математици от международния турнир „Математика без граници“

12 златни, 24 сребърни и 33 бронзови медала спечелиха малките сливенски математици от зимния кръг на международния турнир „Математика без граници”, съобщи Венета Кирова, ръководител на групата по математика в Детски комплекс – Сливен и преподавател в ППМГ „Добри Чинтулов”.

В състезанието се включиха деца от първи до четвърти клас от седем училища – НУ “Васил Левски”, ОУ “Д-р Иван Селимински”, СУ “Пейо К. Яворов”, СУ “Константин Константинов”, ОУ “Христо Ботев”, ОУ “Панайот Хитов” и ОУ “Елисавета Багряна”.

„Това е невероятно постижение за нашите деца. В турнира участваха 18 700 млади математици от 22 страни – Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Казахстан, Канада, Малта, Нигерия, Полша, Румъния, Русия, Република Северна Македония, Словения, Сърбия, Тайван, Туркменистан, Узбекистан, Украйна, Филипините и Черна гора. Изключително горди и щастливи сме с техните постижения, защото конкуренцията беше много голяма. Децата доказаха, че с много труд и упоритост всичко се постига”, каза Венета Кирова.

На тържествена церемония в зала „Май” бяха наградени победителите. Медалите на най-малките ученици, от първи и втори клас, връчи заместник-кметът Пепа Чиликова. Тя поздрави децата и им пожела още много успехи в областта на математиката. „Успехът на малките ни математици е резултат от съвместния труд и упоритост на всички вас, учители и ученици, които не жалите сили и енергия, за да докажете в тази оспорвана и трудна надпревара, че сте най-добрите. Община Сливен ще продължи да подкрепя Вашите усилия, защото те носят успехи не само на вас, но и на всички в нашия град, които се радваме и гордеем с вас. Бъдете здрави и постигайте още нови успехи”, каза Чиликова.

Медалите и сертификатите на победителите от трети и четвърти клас връчиха Даниела Павлова – директор на СУ “Пейо Яворов”, Петя Танева – директор на НУ “Васил Левски”, Весела Паскалева – директор на СУ “Константин Константинов” и Донка Славова – директор на ОУ “Д-р Иван Селимински”.

Пролетният кръг на международния математически турнир „Математика без граници” ще се проведе на 26 март. Заявки за участие се приемат до 17 март.

Facebook Comments