Сливен

7 медици от отделение на сливенска болница са заразени с коронавирус

Ново огнище на COVID-19 е регистрирано в града. По този повод кметът на Община Сливен Стефан Радев свика сутринта извънреден брифинг.

През последните 24 часа в Сливен са установени общо 9 случая на заразени лица с коронавирус.

Положителни проби за коронавирусна инфекция са дали 7 медици от отделението по гастроентерология в МБАЛ „Хаджи Димитър“. Стана ясно, че това са един лекар, 4 медицински сестри и 2 санитарки.

По нареждане на Главния държавен здравен инспектор и с координацията на РЗИ – Сливен, отделението е затворено за дезинфекция. Ще бъдат проучени разширен кръг от контактни лица, както и всички преминали оттам пациенти.

От същото отделение е и лекарката, за която в неделя от Националния оперативен щаб съобщиха, че е заразена с COVID-19. Тя е приета за лечение заедно с 4-годишното й дете в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Нейният съпруг, който е лекар и работи във ВМА – Сливен, също е дал положителна проба за коронавирус. Toй е 8-ият потвърден пациент за изминалото денонощие.

Сред заразените лица е и мъж от сливенския квартал “Клуцохор”.

Така общият брой на потвърдените случаи на инфектирани лица в Сливен става 103, от които 24 са хоспитализирани. Излекуваните са 69 души.

Facebook Comments