СЛИВЕН

8 150 лева бяха събрани на благотворителния концерт за църквата в Панаретовци

8 150 лева бяха събрани по време на благотворителния концерт „За вярата и доброто”, който се проведе в  зала „Сливен” на 15 април. Средствата ще се използват за изграждането на храм “Въздвижение на Св. Кръст Господен” в село Панаретовци, където досега не е имало църква.

Заместник-кметът Стоян Марков поздрави организаторите и всички поддръжници на идеята от името на кмета Стефан Радев. В концерта със свои изпълнения се включиха Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче” и клуб „Благонравие” към ЦПЛР „Детски комплекс”, клуб „Веселие”, Танцова формация „Велико Сяров” към НЧ „Светлина – 1926 г.” – село Селиминово, Танцов състав „Ритмо” към НЧ „Пробуда – 1938″ – село Панаретовци, Школа за народно пеене „Славейче” към НЧ „Христо Ботев – 1897″-Сливен. Всички те ще се качат на сцената на зала „Сливен” от 18.30 часа.

Организатори на събитието бяха кметството в село Панаретовци, НЧ „Пробуда – 1938″ и църковното настоятелство при новоизграждащия се храм, със съдействието на Община Сливен.  

Кампанията за събиране на средства за изграждане на храма продължава. 

Facebook Comments