Сливен

86 новозаразени с COVID-19 в област Сливен

86 души са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са двама служители в различни детски заведения. Заболели са още учител и ученик от две различни училища в режим на онлайн обучение. По тази причина няма карантинирани класове.

Излекувани са 78 души. За съжаление, починаха петима пациенти на възраст между 67 и 81 години, неваксинирани, с придружаващи заболявания.

Заболеваемостта в Сливенска област е 542,9 души на 100 000 лица от населението и остава без съществена промяна за второ поредно денонощие след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки в областта. В момента болните са 1202 души. От тях 859 са в община Сливен, 217 – в община Нова Загора, 64 и 62 – съответно в общините Котел и Твърдица.

На 11 октомври са приложени 111 дози ваксини. С тях поставените дози в областта възлизат на 51 714.

Правилното носене на предпазни маски, спазването на дистанция, редовното миене на ръцете и останалите противоепидемични мерки ограничават разпространението на вируса.

Ваксини се поставят в разкритите пунктове в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в общинската МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. За удобство на желаещите граждани, е създадена възможност да се ваксинират след края на работния ден или през почивните дни. Гражданите, които биха искали да им бъде приложена бустерна доза, е добре предварително да се обадят в избрания ваксинационен пункт, за да определят дата и час за манипулацията.

Facebook Comments