БЪЛГАРИЯ

Vivacom вдига цените заради инфлацията

Мобилният оператор Vivacom вдига месечните такси за предоставяните услуги с до 2 лева, съобщиха от компанията. Увеличението ще се отрази в сметките на потребителите от първи февруари, става ясно от съобщението на телекома, изпратено до абонатите му.

По данни на Националния статистически институт натрупаната инфлация за първите 11 месеца на 2022 година е в размер на 15,80% и очакванията са отчетената годишна инфлация за 2022 година да остане на тези нива.

Поради тази причина и на основание на Общите условия на Vivacom от февруари 2023 година, цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 2 лв. с ДДС за всяка основна и допълнителна услуга.

Промяната ще бъде отразена в месечните сметки, издадени през февруари 2023 г. Промени в месечните абонаменти ще бъдат приложени за всички основни услуги на Vivacom за частни и бизнес клиенти”, се казва още в съобщението.

В общите условия на компаниите е включена клауза, която позволява на мобилните оператори да индексират цените на услугите според нивото на инфлацията, веднъж в рамките на една календарна година.

Facebook Comments